Emerson Race Tech

Klicka här för att redigera underrubrik

Nyheter

Premiär!

Publicerat den

Hejsan allihop!


Premiären är avklarad sedan 1 vecka tillbaka och det är snart dags igen.

Mantorp Park tävlingen var ungefär lika rörig som befarat men jag är ändå nöjd med min körning och det är ju trots allt huvudsaken, första testet på fredagen gick åt till att lära sig banan och se om det vi fixat efter testhelgen hade hjälpt (visade sig att det inte gjort det men efter nya stift/tändkablar osv så var bilen som ny) så till andra testet var det dags att ladda på lite. 

Såklart tog jag det lite lugnt då det är för mig en ny bana och med en ny bil vill man inte chansa. 

Andra testet gick bra, hade lite problem med att jag överhettade bromsarna men med ny värre bromsvätska och en luftning så var det mesta löst men vi kom fram till att vi ska bygga ihop någon form av bromskylning fram. 

Kvalet som var satt på fredagen vilket jag tycker är ganska dåligt men det var som det var, gick bra och jag kvalade in på en nionde plats inför race 1. 

Race 1 hade stående start och på Mantorp Park lutar startrakan lite neråt vilket innebär att man har stor risk att rulla i starten och därmed åka på tjuvstart, nästan alla har handbroms kvar men inte vi så jag fick chansa och det fungerade och jag sköt iväg upp genom fältet men för att undvika skador tappade jag ner till åttonde och efter en del fina fighter gick jag tillslut imål på en nionde plats. 

Race 2 var det rullande start i som jag är ganska van vid, därmot ansåg tydligen tävlingsledningen att man helt plötsligt kunde starta tidigare än bestämt vilket medförde att jag var försenad fram till Line-Up och fick starta på sista plats. Surt men jag kämpade mig upp på en sjunde plats in imål så inte mycket att deppa över, därmot efter mitt möte med tävlingsledningen var jag inte lika nöjd...

Allt som allt är jag nöjd men jag har noterat att jag behöver chansa lite mer i fighter och våga lite mer. 

Nästa race är på Kinnekulle om 1,5 vecka då vi lämnar garaget under torsdagen för att köra test på fredagen, efter tävlingen får vi se hur vi lägger upp resten av säsongen då det finns visa bitar jag inte är nöjd med, inte med bilen dock utan lite runt ikring grejer.. 

Hoppas vi ses på Kinnekulle sista helgen i Maj!

(Filmer från både race 1 och race 2 finns här på sidan under Filmer)

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

1 Comment

Svara LelandJoymn
20.04 Een 19 september 2017 
301 Moved Permanently
More info