Emerson Race Tech

Klicka här för att redigera underrubrik

Nyheter

Summering av 2017

Publicerat den

Året börjar lida mot sitt slut så jag tänkte passa på att summera året lite.

Från att jag rullade min gamla bil i september förra året så visste jag att vi hade en lång vinter framför oss, vi skulle bygga en ny bil på cirka 6 månader och det skulle utföras av oss själva i vårat lilla garage.

Det var en lång vinter och framförallt ruskigt dyr vinter men 1a April rullade vi ut bilen för årets första test på Gelleråsen. Veckan innan var som vanligt stressig med garagetid fram till runt midnatt varje dag för att bilen skulle gå att köra!

Testet gick förvånansvärt bra och vilken fantastisk bil vi byggt! Nu återstod lackering sen var vi redo att kicka igång racingåret. Bilen lackades grön vad annars? Och efter en något strulig testhelg så hade vi fått iordning på allt till premiären på mantorp!

Racingen iår har varit mixad. Men en sak har jag lärt mig... Jag är sämst på att kvala, jag har startat från dom bakre leden nästan hela säsongen vilket jag klart är missnöjd över men jag har avancerat i samtliga race och aldrig kommit imål sämre än jag startat vilket iallafall visar att jag kan rejsa mig till bättre platser!

Efter tävling 2 och åter en skapligt besviken säsongsinledning annonserades bilen ut men inget köp blev av och till Raceweek var jag tillbaka med ny energi och ny vilja. Här tog säsongen en oväntad vändning och jag tyckte det var roligt att vara tillbaka så det blev tillslut en fortsättning iallafall.

Trots att jag fick bryta race 1 på Gelleråsen som även blev min enda DNF pga imma på framrutan och hela bilen full med vatten så var det nog faktiskt den roligaste racehelgen jag haft på länge.

Finalen skulle dock bli min bästa prestation och äntligen kom jag under den magiska sekunden till snabbaste varvet. Tyvärr är det där det börjar bli svårt då det bara rör sig om tiondelar nu till toppen.

Jag kan helt enkelt titta tillbaka på en rätt lyckad andra halva av min VolvoCupen säsong 2017 och trots en besviken inledning på säsongen gäller det att inte ge upp för oturen kan vända tillslut!

Sen vill jag även passa på att rikta ett stort tack till alla ni som hjälpt mig på ett eller annat sätt i år! Ni vet vilka ni är och ni är guld värda allihop och utan er hade jag aldrig kommit dit jag är idag!

Ett av mina stoltaste race faktiskt och där jag kände att jag hade fart för att kriga ordentligt.

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer